Reklamhuset Gammelgården - Nyhetsarkiv

 

 

Här ser du lite vad vi på Reklamhuset Gammelgården håller på med och vad vi gör för våra kunder. Allt ligger
i tidsordning. Överst finns med andra ord den färskaste av alla våra gamla nyheter!

2015-01-22

Redaktionellt uppslag i Di
Reklamhuset Gammelgården gratulerar Fredrik Östberg till den intressanta redaktionella artikeln i dagens nummer av Dagens Industri. Att få ett uppslag i DI är alltid en höjdare! Fredrik har idag Reklamhuset Gammelgården som sin huvudsakliga arbetsplats och servar många kunder i Storstockholmsområdet. Artikeln beskriver idélabbet hos Mina Bästa Polare, webbyrån i Östersund där Fredrik sedan många år är creative director.
Se mer på Di.


2014-10-20

Batteriladdarföretaget CTEK ny kund
Copywriter Olof Engfeldt har anlitats av CTEK för att skriva engelska texter för film och printmedia. CTEK har vunnit mer än 15 olika oberoende batteriladdartester sedan 2005 och har hittills sålt över 6 miljoner batteriladdare i 70 länder. Företaget är leverantör till många av världens mest aktade bil- och motorcykeltillverkare.
Mer om CTEK på http://www.ctek.com.

 

2014-10-01

Välkommen Fredrik Östberg – vår nya ”bästa polare”
Fredrik Östberg är CD och projektledare på Mina Bästa Polare i Östersund. MBP är webb- & reklambyrån som tror på kvalitet, på individer med driv, på långsiktig vänskap och på all kommunikation som är integrerad. Byrån har stort fokus på webb, åtta anställda och en stor del av kunderna i Stockholm. Fredrik har under hösten flyttat till Roslagen och hyr en arbetsplats på Reklamhuset Gammelgården. Mer info om Mina Bästa Polare: www.minabastapolare.se

 

2014-09-04

Nygammal kollega hittar tillbaka!
Mia Balk är en återkommande kollega som vi hälsar välkommen tillbaka till Reklamhuset Gammelgården. Mia har sedan 1987 arbetat med grafisk design på bl a Eniro AB och driver sedan 2004 den egna byrån Heyoka Production.

 

2014-08-18

Johanna Schuster till Reklamhuset Gammelgården
Kommunikatör och livsdesigner Johanna Schuster har flyttat in i vårt hus. Hon driver företaget Wandering Living som hjälper människor kombinera kunskaper, talanger och erfarenheter för att försörja sig på det dom älskar – utifrån hur man vill leva. Johanna har examen i kommunikation från Lunds Universitet och är även utbildad i metoden “Life first work second approach to career planning” av Dr. Valerie Young i USA. Sedan 2007 har Johanna arbetat med allt från idé och strategi till produktion och projektledning, bl. a för Rädda Barnen och IKEA Foundation, med fokus på CSR frågor.
Mer om Johanna finns på www.wanderingliving.com.

 

2014-02-17

RTM Brand Management anlitar mer personal
Malin Lenke har börjat på Reklamhuset Gammelgården och arbetar bl.a. med domännamn tillsammans med Karin Österman och Anna Johansson på RTM Brand Management (ett företag inom varumärkesrådgivning). Tidigare har Malin bland annat arbetat inom e-handel med text- och bildhantering, internutbildning och systemutveckling. Malin är bosatt på Lilla Gräskö där hon tillsammans med sin man driver entreprenadföretaget Gräskö Arkipelagservice.

 

2013-10-15

Nyinflyttad på Gammelgården
Anna Johansson arbetar sedan två veckor tillbaka på Reklamhuset Gammelgården, främst med ekonomi och projektarbeten för Gräskö Båtvarv samt RTM Brand Management (varumärkes- och domännamnsfrågor). Tidigare har Anna arbetat på Visma samt som inköpare på Pharmacia och Bristol-Meyers Squibb. Anna är bosatt på Gräskö.

 

2013-10-14

Mer textarbete åt ledande flygbolag
Olof Engfeldt har fått i uppdrag att arbeta med bannertexter
åt Lufthansa.

 

2013-10-14

Karin Österman anlitad för lansering av ny toppdomän
Ett internationellt storföretag har anlitat RTM på Reklamhuset Gammelgården inför lanseringen av en ny toppdomän. Karin Österman arbetar med varumärkesrelaterade frågor under ansökningsförfarandet. ICANN, organisationen som ansvarar för all trafik på internet, beslutade 2011 att öppna upp för nya toppdomäner – new gTLDs – eller ".brand" som de även kallas. Av ca 1800 ansökningar beräknas nu de första godkännas och släppas under november 2103. Snart kommer alltså möjlighet att registrera domännamn under toppdomäner som tex: .camera, .singles och .bike. Läs mer om de nya toppdomänerna på http://newgtlds.icann.org.

 

2013-10-02

Edblad & Co anlitar Karin Österman för sitt globala varumärkesskydd
Karin Österman har fått Edblad & Co AB som ny kund. Karin hjälper företaget att optimera sitt varumärkeskydd internationellt. Mer om Edblad & Co på www.edblad.com.

 

2013-10-01

Nytt uppdrag från Ardex
Forslund & Co ska skapa ett visuellt och lättbegripligt sälj- och utbildningsmaterial åt Ardex, riktat till alla produktanvändare. Ardex är en av världens mest framgångsrika tillverkare av snabba spackel, bygg- och plattsättningsbruk samt golvlimmer.

 

2013-09-30

Nytt uppdrag inom utbildning/e-learning
Forslund & Co har fått i uppdrag av SJ att arbeta fram s.k. spårbar e-learning åt SJ inför årets fortbildning. Utbildningen riktar sig till bland annat lokförare och ombordpersonal.

 

2013-08-23

Bäddanvisningar sov- och liggvagn
Tillsammans med SJ har Forslund & Co tagit fram bäddinstruktioner till sov- och liggvagnar. Instruktionerna riktas till passagerare i Intercity-tågets nattvagnar.

 

2013-08-14

Tsunamivarning!
RegPoint har nominerats för det prestigefyllda Aegis Graham Bell priset i Indien och i november ska företaget delta i the Disaster Resilience Conference in Bryssel. En order på nya trycksaker samt mässmaterial har lagts hos Engfeldt Reklambyrå.

 

2013-06-03

Erfaren tryckare flyttar in
Bosse Bergqvist blir ny kollega på Reklamhuset Gammelgården. Bosse är en av grundarna till det välrenommerade företaget Katarinatryck. Han har mångårig erfarenhet av att trycka affischer, böcker, brevpapper, foldrar, brev, kuvert och mycket annat. Idag bor Bosse i Norrtälje och delar sin arbetstid mellan Gammelgården och Katarinatryck i Solna. Läs mer om Katarinatryck på www.katarinatryck.se.

 

2013-05-25

Nytt koncept i Norrtälje: HUBB Gammelgården
Reklamhuset Gammelgården har beslutat att utöka verksamheten i Norrtälje med ett nytt HUBB-koncept. Samtidigt som de 21 ordinarie arbetsplatserna minskas till 19, skapas 10 nya arbetsstationer där framtida "hubbare" kan arbeta och nätverka – både med varandra och Reklamhuset Gammelgårdens övriga medarbetare. En hubb-plats kan hyras för 1 arbetsdag per vecka eller mer. Läs mer här.

 

2012-08-13

TV-reklam för IsaDora make-up.
Copywriter Olof Engfeldt har anlitats att skriva texter till
två filmer för make-up märket IsaDora. Filmerna lyfter fram Dynamic Lash Growth Mascara
och Serum – som får dina ögonfransar att växa med 20 %
på fyra veckor. Filmerna publiceras snart på www.isadora.com/se/filmer/ och visas bland annat på TV.

 

2012-07-01

Hälsingegårdarna bli världsarv – texter skrivna på Reklamhuset Gammelgården

Hälsingegårdarna har blivit världsarv efter beslut av Unescos världsarvskommitté. Olof Engfeldt från Reklamhuset Gammelgården var copywritern bakom de trycksaker som skapats speciellt för Sveriges ansökan till Unesco. Uppdragsgivare: Länsstyrelsen Gävleborg. Tidningarnas Telegrambyrå (TT) skriver idag: "STOCKHOLM. Andra gången gillt blev det för Hälsingegårdarna som på söndagen fick ja från Unesco till att bli världsarv. Sju gårdar i fyra kommuner skrivs in på listan efter stöd från bland andra Colombia, Sydafrika, Schweiz, Japan, Estland och Senegal. Hälsingegårdarnas förra ansökan skickades tillbaka till den svenska staten 2009 för omarbetning. Den nya versionen beskrev tydligt det unika med 1800-talsgårdarna – att hälsingar byggt större och fler rum för fester än bönder i resten av världen. Även trähusens dekormålningar inomhus lyftes fram ordentligt. – Världsarvsförklaringen betyder att Hälsingegårdarnas kulturarv ska bevaras för all framtid, säger Barbro Holmberg, landshövding i Gävleborg i ett pressmeddelande." Trycksakerna som användes vid Sveriges ansökan har tidigare belönats, dels med första pris i Svenska Publishing-priset, kategorin informationstrycksaker, dels med Svenska Designpriset, guld i kategorin Information Print.

 

2012-06-01

Sundin Reklamstudio AB, har fått i uppdrag av Polisen Stockholms Län att layouta ett av deras nummer av tidningen Sambandet. Tidningen vann priset "Bästa personaltidning 2012".

 

2012-03-18
Apple har anlitat copywriter Olof Engfeldt att arbeta med svenska rubriker och brödtexter till den nya Apple-kampanjen "The new iPad". För mer information om Apple och nya iPad, besök www.apple.se.

 

2012-03-01
Lotta Mossberg, journalistisk skribent och moderator, har flyttat till Reklamhuset Gammelgården. Lotta arbetade tidigare som VD på Täby Galopp i sex år. Innan dess var hon bland annat nyhetsankare på TV4.

 

120128

Jakob Ekman Grafisk form har producerat en kundtidning åt Täby Racketcenter. Upplaga 55.000 ex, som delas ut till alla hushåll i Täby, Danderyd och Vallentuna.

 

2012-01-09
K3 Nordic AB har anlitat copywriter Olof Engfeldt för en genomgång av företagets säljmaterial. K3 Nordic är baserat i Örebro och erbjuder programvarulicenser, support- och molntjänster på den nordiska marknaden sedan mer än 10 år. Företaget har partner¬status hos bland annat Microsoft, HP, Fujitsu och Dell. Läs mer på www.k3nordic.com

 

2011-10-15

Sundin Reklamstudio AB har inlett ett samarbete med Sool Media AB. Årligen ska tre olika magasin produceras, Välkommen till Norrtälje, Täby och Vallentuna. Det är ett magasin som skickas ut till nyinflyttade i respektive kommun. Här kan de nyanlända få information från kommunen, idrottsklubbarna och handlarna och även få kommunens historia till buds.

 

111014

Inrednings- och klädföretaget Frank&Poppy har tagit hjälp
av Jakob Ekman Grafisk form för att ta fram produktblad och etiketter.

 

2011-10-05
Olof Engfeldt har anlitats som copywriter av Sigicom, bland annat för att skriva annonser, pressreleaser och uppdragsbeskrivningar. Sigicom är Nordens ledande leverantör av instrument och programvaror för fältmätning och övervakning av vibrationer, buller, tryckvågor och andra störningar utom- och inomhus. Mer om företagets produkter finns på www.sigicom.se.

 

 

110425

En projektgrupp från Reklamhuset Gammelgården har fått i uppdrag att ta fram informationsmaterial för Act4MyBaltic Sea, ett EU-finansierat projekt som ska verka för bättre vattenmiljö i Östersjön. Projektet vänder sig främst till fastighets- och båtägare och pågår fram till och med 2013.
Peter Höglund på Webpunkten har gjort hemsidan och Jakob Ekman har ansvarat för grafisk form och trycksaksproduktion.

 

2010-10-25
Guld i Svenska Publishing-Priset
Copywriter Olof Engfeldt vann guld i Svenska Publishing-Priset 2010 för broschyren "The Swedish Farmhouses of Hälsingland". Guldet vanns i kategorin informationstrycksaker. Kund: Länsstyrelsen Gävleborg. Broschyren ingår i arbetet att få hälsingegårdarna klassade som världsarv.

 

2010-10-07
Guld i Svenska Designpriset
Copywriter Olof Engfeldt vann guld i Svenska Designpriset 2010 för broschyren "The Swedish Farmhouses of Hälsingland". Guldet vanns i kategorin "Information Print". Kund: Länsstyrelsen Gävleborg. Broschyren ingår i arbetet att få hälsingegårdarna klassade som ett kulturellt världsarv av UNESCO (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur), se http://whc.unesco.org/en/about/

 

 

2009-10-19
På uppdrag av tidningen LÄRA Stockholm har Olof Engfeldt fått i uppdrag att intervjua och skriva en artikel om Jeffrey Sachs.
Intervjun kommer att göras i Stockholm, där Sachs ska ta emot Kunskapsprisets hederspris www.kunskapspriset.se.

Jeffrey är amerikansk ekonom, professor i hållbar utveckling och ordförande för the Earth Institute, www.earth.columbia.edu, vid Columbia University i New York. Han är välkänd för sitt arbete med ekologiskt hållbar utveckling, fattigdomsreducering samt sjukdomskontroll i utvecklingsländerna. Sachs är vidare specialistrådgivare åt FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. År 2002 till 2006 var Sachs chef för FN:s Milleniumprojekt www.unmillenniumproject.org och specialistrådgivare åt FN:s generalsekreterare Kofi Annan. Sachs har även varit rådgivare i Polen, Slovenien, Estland, Bolivia, Sovjetunionen och Ryska Federationen, bland annat åt Boris Jeltsin och Vladimir Putin. Jeffrey Sachs är den enda akademiker som flerfaldigt varit med på Time Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika personer. Sachs senaste böcker – som varmt rekommenderas – är Common Wealth www.commonwealthsachs.org and The End of Poverty www.earth.columbia.edu/pages/endofpoverty/index.
Finns även på svenska.

Artikeln kommer att publiceras i LÄRA Stockholm, vinnare av Svenska Publishing-priset 2009.

 

2009-04-01
Grafisk formgivare Jakob Ekman har börjat på Reklamhuset Gammelgården.

Jakob är diplomerad tidningsdesigner från Berghs. Idag arbetar han främst med grafisk produktion för olika företag och förlag. Jakob kommer närmast från John Bauergymnasiets medieprogram i Västerås, där han har undervisat i mediekommunikation och medieproduktion.

 

2008-09-02
Reklamhuset Gammelgårdens kräftfiske
Till årets kräftskiva på Reklamhuset Gammelgården fiskades det på egen hand i Erken ­ i samarbete med Jersö Gård. Det regnade och humöret var gott då hela 10 kg kräftor hittade in i våra burar.


2008-02-05
Svensk Biblioteksförening har anlitat Louise Nordlander och Olof Engfeldt i arbetet med sin nya Library Lovers-kampanj. Se www.librarylovers.se. Mer om Svensk Biblioteksförening på www.biblioteksforeningen.org.

 

2007-10-22
Louise Nordlander har börjat på Reklamhuset Gammelgården som copywriter.

Hon kommer närmast från tidningen Gävleveckan där hon arbetade som journalist och har även erfarenhet från Reklambyrån Pondus i Umeå. Louise har journalistexamen från Högskolan i Kalmar.

 

2007-08-20
Lansering av Rimpac Emballage nya webplats
Peter Höglund har producerat Rimpac´s nya webplats och webshop. På sidan finns även en filmad hjälpfunktion.
Se mer...»

 

2007-06-13
Kampanj för Östhammars musikvecka
Nina Pergament har fått förtroendet att jobba med marknadsföringen av Östhammars musikvecka. Arbetet startas upp under juni 2007.

 

2007-06-12
Allt om Mat blir ny kund

Allt om Mat har anlitat Karin Sundin på Reklamhuset Gammelgården. Uppdraget, att arbeta med tidningens layout, påbörjas under juni 2007.

 

2007-05-21
Ny order från Villaägarnas Riksförbund
Olof Engfeldt från Reklamhuset Gammelgården har fått i uppdrag att skriva flera nya trycksaker åt Villaägarna. Målgruppen inkluderar bland annat Villaägarnas 330.000 medlemshushåll. Läs mer om Villaägarna på www.villaagarna.se


2007-05-02
Reklamhuset Gammelgården ställer ut
Reklamhuset Gammelgården deltar med en egen dubbelmonter på B2B-mässan på Campus Roslagen i Norrtälje den 8 maj. Välkomna!

 

2006-12-01
Svenska Dagbladet har anlitat Olof Engfeldt som frilanscopy.
Uppdraget innefattar text- och idéarbete kring SvD:s nationella prenumerationskampanjer.

 

2006-09-18
I maj 2006 startade branschens mest spännande nyhet och event.
Nominering till Svenska Designpriset.
Peter Forslund på Reklamhuset Gammelgården anmälde sig till tävlingen med sitt Safety on Board kort till SJs X2000 tåg. Resultatet blev en finalistplats i klassen 2Aa Information och Print. Bland konkurrenterna fanns uppdragsgivare som Ericsson och Nokia. Den 28 augusti presenterades de nominerade bidragen i CAP&Design nr 7.


2006-05-03
Nina Pergament, AD på Reklamhuset Gammelgården, har fått i uppdrag att säsongen 2007 producera all kommunikation för fästingvaccinet mot TBE, (fästingburen hjärninflammation) FSME-IMMUN för läkemedelsföretaget Baxter AB.
Materialet har omfattat allt från trycksaker, vaccinatörsinformation samt radioreklam.

 

 

2006-02-01
Olof Engfeldt har anlitats som frilanscopy med uppdrag att skriva texter för Vasakronans Mångfaldsråd.
Vasakronan är ett av de ledande fastighetsföretagen i Sverige. Fastighetsbeståndet omfattar 148 fastigheter med en total area på 1,7 miljoner m2.


2005-04-25
Intresset för att tävla i Reklamhuset Gammelgårdens monter
var stort på RoslagsMässan den 22-24 april 2005. Totalt drog mässan 4300 besökare.

 

 

Reklamhuset Gammelgården

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prisutdelning på Moderna Museet. Olof Engfeldt (längst till höger) tackar moderator Gry Forsell för guldet i Svenska Designpriset 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Största kräftan vägde 130 g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


På bilden syns gammelgårdarna Stefan Borell, Karin Sundin och Peter Forslund på prisutdelningen i Göteborg den 19 oktober 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bilden visar Göran Hedberg monterbesökare hur logo-tävlingen
går till.